فراز هامون

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

فراز هامون

* کارشناس ارشد مدیریت توسعه ی روستایی
* دارای گواهینامه TCDC از آکادمی جنگلداری یوننان کشور چین
* قائم مقام سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* رئیس مرکز آموزش عالی جهادسازندگی سیستان و بلوچستان
* رئیس گروه پژوهشی برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی
* مدیر جهادسازندگی منطقه ی سیستان و نیکشهر و قصرقند
* رئیس مرکز هماهنگی شوراهای اسلامی روستایی سیستان
* نماینده ی مجری طرح مجتمع کشتارگاهی صنعتی زابل
* دبیر اتاق فکر جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* عضو انجمن توسعه ی روستایی ایران
* رتبه ی یک مشاوره در گروه توسعه ی روستایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
* مؤلف سه عنوان کتاب منتشر شده، دو عنوان کتاب در دست تألیف و ده ها مقاله ی علمی

آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
پیوندهای روزانه
پیوندها

 عباس نورزائی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا اعلام کرد: تصمیم «معافیت بندر چابهار از تحریم‌ها» از سوی مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به منظور کمک به توسعه‌ی اقتصادی افغانستان صورت گرفته است.

این تصمیم می تواند شاه کلید توسعه‌ی اقتصادی سیستان و بلوچستان شود. نقش منطقه‌ی آزاد تجاری صنعتی چابهار را برجسته کند و زمینه های بهره گیری آحاد مردم استان از این موقعیت پیش آمده ی اقتصادی را فراهم کند، به اشتغال جوانان، رونق بازار ایران و افزایش سطح رفاه عمومی جامعه بیانجامد.

در دهه‌ی هفتاد، تجار افغانستانی در اقدامی بسیار ابتدایی، اقدام به ترانزیت کالا از کشورهای اروپایی از طریق بندرعباس به نیمروز(زرنج) می کردند، کالاها در این شهر مرزی دپو می شد، با ساز و کار بازارچه ی میلک، بخشی به سیستان وارد می شد، بازار این شهر رونقی گرفته بود و تجارت چمدانی و مبادلات طرفینی باعث شده بود تا مردم منطقه از رفاه بیشتری برخوردار باشند.


این شرایط در شکل مطلوب آن با جایگزینی بندر چابهار برای ترانزیت کالا به زرنج، اینک پیش روی تجار افغانستانی قرار می گیرد و باید مسئولان ما در سطح ملی و به ویژه مدیران استان با اتخاذ تصمیمات محلی با اخذ مجوزهای لازم ملی، بستر بهره مندی از این شرایط را فراهم سازند:

- بندر چابهار را توسعه دهند و در احداث شبکه ی ریلی، تسریع شود.

- منطقه‌ی آزاد تجاری صنعتی چابهار، به جذب تجار افغانستانی و انعقاد قراردادهای چندجانبه بپردازد و تسهیلات لازم را برای این امر فراهم سازد.

- تجار ایرانی، سرمایه‌گذاری های مشترکی را در بخش صنعتی منطقه‌ی آزاد تجاری صنعتی چابهار، با تجار و سرمایه‌گذاران افغانستانی داشته باشند.

- هر چه سریعتر منطقه‌ی آزاد تجاری و اقتصادی سیستان، تصویب و اجرایی شود تا بتواند نقش اساسی خود را در کریدور ترانزیتی جهان، چابهار میلک به زرنج، ایفاء نماید.

- بازارچه‌ی مرزی میلک، شاهگل، بش‌دلبر و گذرهای مرزی در منطقه‌ی سیستان، در بخش مقررات با گرایش به مردم، بازتعریف شوند و تمهیدات جدیدی برای فعال شدن‌شان، اتخاذ شود.

- انبارها و سردخانه‌های دپوی انواع کالاها، در زون پیش‌بینی شده در محدوده‌ی جغرافیایی منطقه‌ی آزاد تجاری و اقتصادی سیستان، ساخته شود.

- گردهمایی‌ها، جلسات و پروتکل‌های لازم از هم اکنون بین تجار ایرانی و افغانستانی و مسئولین استان‌های سیستان و بلوچستان و نیمروز برگزار شود.

- اقدامی جهادی در تکمیل پروژه ی چهاربانده کردن جاده‌ی چابهار میلک، صورت گیرد تا با توجه به افزایش میزان تردد کامیون های ترانزیتی، جامعه‌ی محلی، کمترین آسیب را ببیند.

- نسبت به ساخت تیرپارک مناسب و در کلاس بین‌المللی در پایانه‌ی میلک، اقدام شود.

 


۹۷/۰۸/۲۲ موافقین ۰ مخالفین ۰
عباس نورزایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی