فراز هامون

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

فراز هامون

* کارشناس ارشد مدیریت توسعه ی روستایی
* دارای گواهینامه TCDC از آکادمی جنگلداری یوننان کشور چین
* قائم مقام سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* رئیس مرکز آموزش عالی جهادسازندگی سیستان و بلوچستان
* رئیس گروه پژوهشی برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی
* مدیر جهادسازندگی منطقه ی سیستان و نیکشهر و قصرقند
* رئیس مرکز هماهنگی شوراهای اسلامی روستایی سیستان
* نماینده ی مجری طرح مجتمع کشتارگاهی صنعتی زابل
* دبیر اتاق فکر جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* عضو انجمن توسعه ی روستایی ایران
* رتبه ی یک مشاوره در گروه توسعه ی روستایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
* مؤلف سه عنوان کتاب منتشر شده، دو عنوان کتاب در دست تألیف و ده ها مقاله ی علمی

آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
پیوندهای روزانه
پیوندها

عباس نورزائی

یادش بخیر هر موقع وزرای جهادسازندگی و به‌طور کلی مدیران ستاد وزارت، به منطقه سفر می‌کردند، در جمع شورای هماهنگی مدیران، صمیمانه حضور می‌یافتند و به راحتی به مشکلات‌شان پرداخته و دستورات لازم را داده و تا رفع مشکل، پی‌گیر بودند.

این روزها احساس دل‌تنگی عجیبی داریم، دیگر آن حرکت‌های انسان‌گرایانه جای خودش را به عدم اطلاع‌رسانی از حضور و نشست‌های محدود با افراد خاص و رهاکردن امور مردم و اِعمال نظر بعضاً خودشیفته‌مآبانه‌ی مدیران استانی و دفاتر وزارتی داده است.

با این مقدمه خواستم به جناب مهندس حجتی، وزیر محترم جهادکشاورزی، برای ورود به استان سیستان و بلوچستان، خیرمقدم بگویم.

و بگویم که برادرم چندین سال است در رأس وزارت معظم جهادکشاورزی هستید، در دوران صدارت شما چرا به امور مشروحه‌ی زیر در این استان توجه نمی‌شود؟ چرا اصلاحات لازم صورت نمی‌گیرد؟ چرا مدیران‌تان را به واقع‌بینی و توجه به جامعه‌ی هدف، توصیه و تأکید نمی‌کنید؟


1-‌ خبری از رها شدن سایت 1000 هکتاری پرورش ماهی کیان‌آباد سیستان که با میلیاردها تومان احداث شد بگیرید. چرا به تاریخ باستانی سیستان سپرده شده است؟

2-‌ مجتمع دامداری‌های 200 واحدی زابل در نیاتک، به تلی از ماسه‌بادی‌ تبدیل شده، چرا رهایش کرده‌اید؟ تکلیف هزینه‌های انجام‌شده چیست؟

3-‌ مجتمع دامداری‌های 180 واحدی لواریاب، دو دهه است، هیچ نمود فیزیکی نیافته، میلیاردها ریال هزینه، کجا و برای چه صورت گرفته است؟

4-‌ چرا مجتمع‌ گلخانه‌ای 100 هکتاری چاه نیمه که در کنار این مخازن عظیم واقع و همیشه و مداوم، آب آن تأمین است تنها 15 درصد واحدهایش فعالند؟

5-‌ آیا اثری از درختان باغ انگور 30 هکتاری احداثی در زمین‌های دانشگاه در چاه‌نیمه که توسط جهادکشاورزی زهک صورت گرفته، وجود دارد؟

6-‌ ایستگاه تحقیقات گاو سیستانی، چرا به بیغوله‌ای تبدیل شده، چرا از نژاد ذی‌قیمت گاو سیستانی در این منطقه، خبری نیست؟ مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان، بعد از ادغام، چند طرح تحقیقاتی در این رابطه اجرا کرده است؟

7-‌ چرا مجتمع گلخانه‌ای سیادک زاهدان تبدیل به شهرک مسکونی و تجاری شده است؟

8-‌ مجتمع دامداری‌ها و گلخانه‌ای میرجاوه‌ای، مجتمع گلخانه‌ای اسپیتک خاش، به سرانجام نرسیده است؟با صرف هزینه‌های کلان، چرا رها شده و برای بهره‌برداری آن برنامه‌ای ندارید و مستهلک می‌شود؟

9-‌ در حالی که در این استان، بر خلاف سایر استان‌ها، به شدت به دوره‌های عالی علمی-کاربردی در بخش کشاورزی نیاز است، چرا مجوز اجرای این دوره‌ها از دستور کار این مراکز، حذف شده است؟

10-‌ چرا ایستگاه تحقیقات کوشه‌ی خاش، به ویرانه‌ای تبدیل شده است؟

11- چرا مراکز خدمات جهادکشاورزی در بخش‌ها، تهی از نیرو و فاقد امکانات است؟

12-‌ چرا طی سه سال گذشه، مدیران استانی شما حتی یک جلسه برای رفع موانع تولیدکنندگان بخش کشاورزی نگذاشته‌اند و دغدغه‌ای در این‌خصوص ندارند؟

13-‌ چرا سایت پرورش میگوی 25000 هکتاری گواتر، تنها 200 هکتار از آن طی سه دهه، زیرکشت می‌رود؟

14-‌ در حالی‌که درخشش جهادگران جهادساندگی در جبهه‌های دفاع و سازندگی در اغلب استان‌ها با حمایت آن وزارتخانه، تدوین و چاپ شده است، از مدیران سازمان در استان، سئوال کنید چند کتاب به تدوین نقش جهادسازندگی این استان در دفاع و سازندگی استان و خاطرات جهادگران، اختصاص یافته و چرا از محققین داوطلب این امر هیچ حمایتی صورت نمی‌گیرد؟

15-‌ چرا امور اراضی شما برای اخذ مجوز تغییر کاربری حتی برای طرح‌های کشاورزی، باید زمین تحت مالکیت را با 80 درصد قیمت روز، از امور اراضی خریداری کند؟ این چه قانونی است؟

16-‌ چرا به سرمایه‌گذاران استانی که یک سال است تقاضای ایجاد گلخانه‌ی مدرن داده‌اند، سازمان‌تان پاسخی نمی‌دهد؟ حال آن‌که طرحی رؤیایی برای ایجاد گلخانه در چابهار را بدون این‌که هیچ‌گونه پروانه‌ای گرفته و یا گردش‌کاری در مراجع صدور پروانه داشته باشد یا سرمایه‌گذار آن بومی باشد، خودتان مستقیم، کلنگ می‌زنید؟ راستی از پیشرفت آن طرح، چه خبر؟ 

17-‌ چرا واردکنندگان گوشت کشور را به خرید بخشی از گوشت از واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان، ملزم نمی‌کنید، در حالی‌که 20 واحد بسته‌بندی گوشت و قریب 10 کشتارگاه استان تعطیل است؟

18-‌ چرا 85 درصد گاوداری‌ها و مرغ‌داری‌های صنعتی شما در استان، تعطیل است؟

19-‌ چرا سهمیه‌ی استخدام نیرو به‌رغم وجود پست‌های فراوان بلاتصدی و وسعت سرزمینی استان، ناچیز است و تناسبی با نیاز ندارد؟

20-‌ چرا به قاچاق انبوهی دام زنده از این استان به سایر استان‌ها و حتی به ترکیه پایان داده نمی‌شود؟

 

و چراهای فراوان دیگر که انتظار می‌رود، در این سفر از مدیران استان سئوال فرمایید.

چرا باید مردم ما در اوج بی‌کاری، با طرح‌هایی بدین سرنوشت، مواجه باشند؟

تا کی باید سرمان را هم‌چون کبک زیر برف کنیم و خودمان را به کرآوایی(شنیدن انگار نشنیدن) بزنیم؟

 

‌ 

۹۷/۰۴/۱۳ موافقین ۰ مخالفین ۰
عباس نورزایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی