فراز هامون

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

وبلاگ تخصصی مهندس عباس نورزائی - مسایل کشاورزی، توسعه روستایی،اقتصادی و اجتماعی، ایده های جدید و تحول آفرین

فراز هامون

* کارشناس ارشد مدیریت توسعه ی روستایی
* دارای گواهینامه TCDC از آکادمی جنگلداری یوننان کشور چین
* قائم مقام سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* رئیس مرکز آموزش عالی جهادسازندگی سیستان و بلوچستان
* رئیس گروه پژوهشی برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی
* مدیر جهادسازندگی منطقه ی سیستان و نیکشهر و قصرقند
* رئیس مرکز هماهنگی شوراهای اسلامی روستایی سیستان
* نماینده ی مجری طرح مجتمع کشتارگاهی صنعتی زابل
* دبیر اتاق فکر جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان
* عضو انجمن توسعه ی روستایی ایران
* رتبه ی یک مشاوره در گروه توسعه ی روستایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
* مؤلف سه عنوان کتاب منتشر شده، دو عنوان کتاب در دست تألیف و ده ها مقاله ی علمی

آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب
پیوندهای روزانه
پیوندها

پژوهشی از: عباس نورزائی 


روی(ZN، زینک)، عنصر مسئول عملکرد‌های مختلف بدن انسان است و فعالیت 100 آنزیم مختلف را تحریک می‌کند، بنابراین تنها مصرف بسیار کمی از روی٬ برای به دست آوردن مزایای آن کافی است.


تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن، درمان اسهال، تأثیر بر روی یادگیری و حافظه، کمک به درمان سرماخوردگی، درمان زخم، رشد مناسب بدن، کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مرتبط با افزایش سن از دیگر مزایای استفاده از این عنصر کمیاب و ضروری است.


گیاه ازمک با نام علمی cardaria draba یکی از گیاهان خوراکی خودروی منطقه‌ی سیستان است که متعلق به خانواده‌ی شب‌بو یا craciferae بوده و نام محلی آن در سیستان، «سَوزی» می‌باشد. گرچه از نگاه کشاورزان این گیاه، علف هرز محسوب می‌شود، اما کارشناسان کشاورزی توصیه می‌کنند برای جذب فلزات سنگین موجود در خاک با استفاده از تکنیک «گیاه‌پالایی» از این گیاه استفاده کنند و خاک را با این روش، اصلاح می‌‌کنند.


این گیاه تقریباً در اراضی اغلب نقاط سیستان، به صورت خودرو هم‌زمان با رویش گندم، یافت می‌شود. نکته‌ی مهمی که در رابطه با این گیاه، حائز اهمیت است اینکه مردم سیستان به مرور زمان و براساس نیازهای بدن دریافته‌اند که این گیاه درمان‌های زیادی برای‌شان در پی دارد.


سیستانی ها٬ با چیدن این گیاه دارویی و جاذب و سرشار از عنصر روی، آن را به دو صورت مورد استفاده‌ی غذایی قرار می‌دهند:


الف: گیاه را در آب جوش ریخته، مقداری حرارت می‌دهند و سپس آبکش می‌کنند و در روغن، با استفاده از پیاز و سیر و ادویه‌جات دیگر، سرخ‌ نموده با نان میل می‌کنند.


ب: گیاه را پس از سرخ کردن به روش فوق، داخل خمیر به صورت سه گوش قرار می‌دهند و آن را در تنور نانوایی می‌پزند. این نان سه گوش یا مثلثی شکل را اصطلاحاً «بورَک» می‌نامند و یکی از غذاهای لذیذ نزد سیستانی‌ها به حساب می‌آید.



 


۹۶/۰۳/۱۴ موافقین ۰ مخالفین ۰
عباس نورزایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی