هُشدار: تمرکز بر هدایت سیلاب نیاتک، شما را از توجه به سایر جبهههای کاری غافل نکند، وزش باد در این شرایط، مشکلساز خواهد بود.
عباس نورزائی
به استناد گزارش هواشناسی، از امروز وزش باد در استان پیشبینی شده است. جهت وزش باد، بهگونهای است که برخلاف جهت جریان سیلاب، بهویژه در منطقهی سیلزدهی نیاتک میوزد. این امر باعث میشود تا امواج ایجاد شده، دیوارههای سیلبند را به سمت شهرهای بنجار، زابل، فرودگاه زابل و روستاهای با تراکم بالای جمعیتی در مسیر، مورد فرسایش قرار دهد.
از سویی نوید بارشهای شدیدی در حوزهی آبخیز هیرمند و سایر رودخانههای سرپنجه، داده شده است، بنابراین احتمال افزایش حجم سیلاب در روزهای آینده میرود.
براینپایه، جناح غربی منطقهی سیلزده، از اهمیتی حیاتی برخوردار است و باید با تدبیر، سازماندهی نیروها، امکانات و تجهیزات، به مقابله با سیلاب برخاست.
بار دیگر تقسیم کار انجام شده را مرور کنید. آیا سازمانهای مجری در قطعهی محوله، درست عمل کردهاند؟ آیا مدیران عملیاتی آنها، قابل هستند؟ آیا امکانات لازم را برای واکنش سریع، دراختیار دارند؟ اگر نه، از هم اکنون، بازمهندسی کنید.
برای شرایط بحرانی، به منظور جلوگیری از فاجعه، فیوزهایی را پیشبینی کنید، تا اگر به منطقهی حیاتی فشار وارد شد، دایک را برای تغییر مسیر جریان سیلاب، بترکانید. در این صورت بهتر است از هم اکنون، مناطقی که در بُرد فیوزهای احتمالی قرار میگیرد، تخلیه کنید.
یادمان باشد، بعد از آبگیری دریاچهی هامون و سرگذاشتن بر بالین دایک اطراف هامون، با وزش باد، نگهداری آن دایک نیز مسئلهی بعدی ما خواهد بود. اما در حال حاضر ممکن است، جریان سیلاب وارده از منطقهی سیلزده را در محل دهانههای خروجی، کُند نماید که باید برای آن نیز تدابیر لازم اتخاذ گردد.
توکل بر خداوند لایزال الهی برهمهی تدابیر انسانی، ارجح است.